В Україні чимало громадян мають борги за житлово-комунальні послуги. Трапляється, що людина йде з життя, не сплативши борги, а на його майно є спадкоємці.

Чи передається в такому разі у спадок і борг, розповіла адвокат Адвокатського бюро "Івана Хомича" Олена Воронкова в коментарі РБК-Україна.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

У спадок входять усі права та всі борги спадкодавця – отримати майно та відмовитися платити борги не можна. У той самий час, якщо людина відмовляється приймати спадщину, то й борги спадкодавця не мають до неї жодного стосунку.

"Якщо ж людина спадок прийняла й у складі спадщини наявні борги, то такий спадкоємець має погасити такі борги, але у сумі, що не буде перевищувати вартість спадкового майна", - пояснює юристка.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Трапляються випадки, коли сума спадкового майна дорівнює розміру боргів, за словами фахівця, часто немає сенсу приймати таку спадщину.

Варто нагадати, що в Україні за борги з комуналки можуть заарештувати нерухоме майно. Це можливо у випадках, коли людина не має жодних фінансових коштів або іншого майна, яке покрило б суму заборгованості. При цьому в дуже поодиноких випадках можуть конфіскувати житло, якщо воно єдине у володінні боржника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не лише пеня: які штрафні санкції загрожують боржникам за комунальні послуги.

Також наш портал інформував, штраф – понад 11 000 грн: українців почали жорстко карати за борги з комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.