Вже багато років дієтологи та гастроентерологи сходяться на думці, що будь-який вид ковбаси не корисний для здоров'я.

Але попри всі запевнення лікарів супермаркети пропонують величезний вибір цієї продукції.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Якщо не можете відмовити собі в її вживанні, слід знати, на що слід звертати увагу, щоб завдати менше шкоди своєму організму.

Варена ковбаса

Її коло має бути блідо-рожевим, а не яскравого або навіть малинового відтінку.

Популярні новини зараз

По дві виплати на місяць: пенсіонерам заплатять підвищені пенсії у червні

Відстрочки, медкомісії, ТЦК та бронь: зміни у мобілізації, про які необхідно знати

Бронь не гарантує спокою: військовозобов'язаним підготували новий квест – що треба встигнути

Масові перевірки пройдуть по всій країні: де шукатимуть ухилянтів

Показати ще

Яскравий колір говорить про багатьох барвників, зокрема Е250.

Великі дози цього барвника є небезпечними для людей.

Упаковка має бути без слідів здуття, деформації чи плям.

Краще вибрати ту ковбасу, оболонка якої не прилягає до неї щільно або липне до рук.

Ковбаса в магазині, фото з вільних джерел

Копчена ковбаса

Вибираючи головний інгредієнт для бутербродів на новорічному столі, слід звернути увагу на щільність і зріз. Він має бути рівномірним, сухим і гладким.

Сало в ньому має бути білим, а не жовтим чи коричневим.

Обов'язково дивіться, що пишуть на етикетці.

Найкраще вибирати варіанти з мінімальною кількістю інгредієнтів та уникати Е575.

Якісний продукт не повинен називатися "м'ясний виріб", це має бути саме "ковбаса".

Ковбаса. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо про салат за 5 хвилин: рецепт з шинкою , сиром та оливками для вашого святкового столу.

Раніше ми повідомляли, як додати екзотики звичному гороховому супу: лайм та спеції змінюють усі.