У трудовому законодавстві України визначено соціальні гарантії, які можуть отримувати працівники, зокрема й ті, хто навчається у школі або вищих навчальних закладах. Це можливе завдяки певним пільгам, встановленим Кодексом законів про працю.

Однією з ключових пільг є можливість проходження виробничого навчання. Це навчання може бути як індивідуальним, так і груповим, і проводиться на робочому місці з метою підвищення кваліфікації працівників. Витрати на таке навчання покриває роботодавець, при цьому працівник виконує свої обов'язки.

Студенти, скріншот: YouTube

КЗпП передбачає, що роботодавець повинен враховувати результати навчання при просуванні працівника, організовувати заняття в робочий час і забезпечити відповідність обов'язків спеціалізації працівника. Також передбачена виплата заробітної плати під час виробничого навчання.

Для студентів вищих навчальних закладів пропонуються додаткові оплачувані та неоплачувані відпустки, які можна отримати в певних напрямках навчання. Також, що стосується компенсації витрат на проїзд для студентів, роботодавець покриває 50% вартості проїзду. Під час відпусток для навчання зберігається середня заробітна плата.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Тарифи на проїзд. Фото: скрін youtube

Для працівників, які навчаться в професійно-технічних закладах, можливе впровадження скороченого робочого тижня із збереженням заробітної плати. Також законодавство передбачає додаткові оплачувані відпустки на підготовку та складання іспитів, при цьому не допускається залучення таких працівників до надурочних робіт.

Нагадаємо, студентський квиток або перепустка до армії: як дізнатись, чи зарахували до університету

Раніше ми писали про те, що українці зможуть отримати вищу освіту без грошей: кого навчатимуть безкоштовно

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці масово продають квартири – їх не встигають купувати: у чому проблема