Любителі зоряного неба з Тернопільщини зробили незвичайні рідкісні фото. Про це розповів Андрій Ревун на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що тернопільські любителі зоряно неба зробили фотографії Туманності Оріона. Примітно, що знімки такої якості дуже рідкісні.

Андрій Ревун розповів, що знімки були зроблені в ніч на Водохреща і навіть сильний мороз не став перешкодою для любителів поспостерігати за зірками.

"Я тоді у дворі пробував щось знімати на свою камеру, а в той же час Сергій Вербицький запустив телескоп у бік найбільш найупізнаванішого сузір'я зимового неба, а саме на конкретну ділянку - Туманність Оріона. Збиралася серія кадрів, Сергій Іванович ловив фотони світла від далекої туманності." - написав Андрій Ревун.

Туманність Оріона, фото: Facebook Андрій Ревун
Туманність Оріона, фото: Facebook Андрій Ревун

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Чоловік зізнався, що фотографуючи небо він не сподівався отримати якісні знімки, оскільки світло виходить від нічного Тернополя часто заважає чітко розгледіти зірки. Однак фотографам пощастило і знімки вийшли дуже барвистими.

Фотографи зробили 301 кадр. На обробці вони розклали кольорові картинки на окремі канали і отримали неймовірний результат.

"Це найближча до нас область активного зореутворення. Знаходиться на відстані від Сонця, близько 1345 світлових років, її розмір за оцінками близький до 24 світлових років, а маса близько 2000 мас Сонця." - розповів Андрій Ревун про Туманність Оріона.

Публікація Андрія Ревуна: Facebook
Публікація Андрія Ревуна: Facebook

Нагадавши, у небі над Харковом повисло "помилкове" сонце, і Кернес тут ні при чому

Як повідомляв портал "Знай.uа", кам'яна брила розміром з Національний стадіон мчить до землі: попередження NASA

Також, "Знай.uа" писав, палаючий "гість" з далекого космосу рвонув прямо над містом, в одну хвилину все завмерло