У Тернополі студенти історичного факультету ТНПУ імені В.гнатюка сплели для військових чергову партію маскувальних мереж. На цей раз працювали над виробами молоді люди, які навчаються на другому курсі. Таку важливу і потрібну роботу роблять студенти з 2014 року, пише і показує Т1.

На схід вирушили 10 маскувальних мереж. Ними будуть користуватися військові 44 окремої артилерійської бригади, що дислокується у Тернополі. Площа кожного виробу 30-40 квадратних метрів.

Студентка другого курсу Христина Олійник розповіла, що після занять на три години приходить в імпровізовану майстерню. Волонтерською діяльністю дівчина займається з першого курсу. Ще один студент-волонтер Сергій Петришин розповіла, що до карантину вони встигали за тиждень сплести 3-4 сітки.

Військові разом зі студентами показали, як маскувальні сітки використовуються на фронті і, як з їх допомогою можна зробити техніку і бліндажі невидимими для очей противника. Весь фокус полягає в кольорі тканини, який використовують для плетіння. Він повинен повторювати природні відтінки трави, а взимку це сніг і чорні вкраплення оголеної землі.

Військові також відзначають, що потреба в маскувальних сіток не зникає, вони потрібні постійно і скрізь. Волонтер та ініціатор плетіння сіток доцент кафедри історії Володимир Кіцак розповів, що частково матеріали та тканини дає швейна фабрика, яка працює в області. Частково матеріали приносять самі студенти. Для літніх сіток тканину фарбують у зелений колір і всі відтінки помаранчевого і жовтого. Також Кіцак зазначив, що за весь період воєнних дій студенти університету сплели 340 маскувальних сіток. Наступна партія сіток поїде на Донбас вже в кінці серпня або на початку вересня.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що війна на Донбасі стала поштовхом для створення нових сімей.

Знай розповідав, що волонтери передали бійцям на Донбас 3000 пасок.

Нещодавно Знай передавав, що на Донбас відправили захисні засоби, щоб захистити від військових коронавіруса.