Олена Якубенко, клієнтка Ощадбанку, зіштовхнулася з проблемою блокування пенсійного рахунку, на якому вона отримує виплати на дітей після втрати годувальника. За словами Олени, судовий виконавець запевнив її, що блокування не повинно було відбутися і що проблему можна легко вирішити з представником банку.

Але в Ощадбанку їй повідомили, що дії є законними і потрібне розпорядження від виконавчої служби. Олена розповіла, що в банку їй не надали чіткої відповіді і намагалися переконати її, що спеціальних рахунків, таких як "пенсійний" або "для соціальних виплат", не існує.

В онлайн-чаті їй давали лише шаблонні відповіді. Лише в своєму відділенні банку їй змогли пояснити ситуацію, проте вона все ще вважає, що Ощадбанк порушив закон, заблокувавши її кошти.

В коментарях до ситуації інтернет-користувачі пояснили, що банк не має можливості відкривати спеціальні карткові рахунки для цільових виплат. У банку рахунки для соціальних виплат є звичайними поточними рахунками, на які можуть надходити будь-які кошти.

Популярні новини зараз

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Тому, якщо на рахунок накладено арешт, це може стосуватися всіх доступних коштів, оскільки неможливо розділити цільові і звичайні кошти.