На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не йти від традицій. Тому в мережі опублікували рецепт борщу з" вушками", який вариться на грибний юшці.
Відео-рецепт опублікували на YouTube-каналі "НАШІ БЕСАГИ".
Рецепт борщу з "вушками".
Інгредієнт:
Борщ з грибами
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
- Ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Буряк – 3 шт.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Перець горошком-6 штук
- Буряковий квас-50 мл.
- Сіль-цепотка
Вушка
- Борошно-200 г.
- Вода – 100 мл.
- Масло подс. - 1,5 ст. л.
- Сушені гриби - 100 гр.
Приготування:
На початку відварюємо гриби: сушені гриби промиваємо і заливаємо 2,5-3 літрами води. Варимо близько 20-30 хвилин. Воду необхідно трохи підсолити.
3 цілих буряка варимо близько 1-2 годин разом зі шкурою (вони повинні легко проколюватися виделкою).
Робимо начинку для вушок. По готовності грибів, витягуємо їх з каструлі (бульйон не виливаємо!) і перебиваємо їх в м'ясорубці. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його в невеликій кількості масла на повільному вогні до золотистого кольору. Коли цибуля готова, додаємо до нього гриби і обсмажуємо все разом 7-10 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.
Заварне тісто для вушок: просіваємо 200 грам борошна і додаємо до неї півсклянки (100 мл.) окропу і 1,5 ст. л. масла. Акуратно замішуємо тісто (можна на початку заважати лопаткою, оскільки воно буде гарячим). Тісто має вийти м'яким, еластичним і легко ліпитися. При необхідності можна досипати борошна.
Ліпимо вушка. Для цього розгортаємо тісто і вирізаємо невеликі кружечки. Кладемо на заготовки грибну начинку і ліпимо, подібно пельменів (див.
Варимо готові вушка в підсоленій воді невеликими порціями 5-7 хвилин, після чого викладаємо їх в миску.
Борщ. Варений буряк натираємо на крупній тертці, кладемо в сковороду і додаємо півсклянки бурякового квасу (якщо є). Тушкуємо буряк 10-15 хвилин.
На плиту знову ставимо грибну юшку і доводимо до кипіння. Кидаємо в каструлю готову буряк, додаємо лавровий лист, перець горошком і варимо 10-15 на повільному вогні.
Подача. Вушка можна додати в каструлю з борщем або покласти в тарілку і залити. Борщ подається гарячим.
Нагадавши рецепт" Черепашка " з тіста з оливками і сиром.
Як повідомляв портал Знай.иа, антивірусне сало для залізного імунітету - простий рецепт ситної намазки на бутерброди.
Також Знай.иа писав рецепт закуски"новорічні ялинки".