Часник-це одне з джерел вітамінів і мікроелементів. Йому приписують здатність підвищувати імунітет і навіть лікувати від різних захворювань. Кажуть, що часник потрібно їсти для профілактики хвороб. Особливо це властивість овоча актуально в наші дні.

Часник є далеким родичем цибулі, він відноситься до роду трав'янистих рослин. Зелене пір'я часнику можна маринувати і вживати в сирому вигляді. Цибулини діляться на зубки, які використовуються в їжу в сирому вигляді або ж в якості приправи. Доведено вченими, що в часнику дійсно багато корисних речовин - калій, магній, натрій, фосфор, хлор, залізо, йод, селен, цинк, мідь, вітаміни групи В, вітамін С, К, РР, ніацин. Також в складі часнику був виявлений аліцин, який є сильним антисептиком і антиоксидант. Він дає цій рослині різкий запах і гострий смак.

До корисних якостей трав'янистої рослини можна віднести:

  • здатність покращувати травлення-допомагає впоратися з важкою і жирною їжею;
  • скорочує накопичення шкідливого холестерину в кровоносних судинах;
  • є відмінним засобом противотромбозным;
  • використовується для лікування і профілактики атеросклерозу;
  • перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів в організмі людини.

Завдяки багатому складу мікроелементів і корисних речовин часник допомагає боротися з простудними захворюваннями, підвищує потенцію і навіть підсилює імунітет, позбавляє організм від бактеріального зараження і надає інший позитивний вплив на організм.

Популярні новини зараз

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, Як створити справжній кулінарний шедевр за допомогою 13 лайхаків від відомого шеф-кухара.

Також Знай, що з гречки можна зварити не тільки кашу, але і приготувати масу інших блюдД.

Нещодавно Знай, що зелені помідори стануть відмінним інгредієнтом для самих різних страв.