Тернопільські підприємці масово тікають з ринків, оскільки карантинні умови залишили їх без жодного заробітку. Детальніше про це розповідає телеканал "ІНТБ"у своєму сюжеті.

Читайте Знай в Google News!

На тернопільському ринку масово закриваються кіоски, а підприємці продають або здають в оренду торгові майданчики. Жителі пов'язують таке явище з карантином – покупців стало менше, попит впав, а податки як і раніше залишилися.

Ті, хто продовжують "виживати" на ринку розповіли, що зароблені гроші здебільшого йдуть на податки, а того, що залишилося, насилу вистачає на їжу. На сьогоднішній день попит впав не тільки на одяг і госптовари, але навіть на продукти харчування.

"Порожні кіоски, які ми бачимо часто є наслідком того, що підприємці просто не можуть платити і оренду, і податки. І шукають інші джерела заробітку", - каже голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломійчук.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Одна з підприємців Ірина розповіла, що багато років стоїть на тернопільському ринку, але настільки критичної ситуації ще не було.

"Ситуація дуже погана на нашому ринку. Людей немає, грошей у людей немає, Ми тільки стоїмо і мерзнемо, і платимо податки. Я вже не перший рік стою, але такого ще не було ніколи", - розповідає Ірина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українським педагогам двічі піднімуть зарплати.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Тернопільщині талановиті митці перетворили автобусну зупинку на витвір мистецтва.

Також Знай.иа писав, що Кабінет Міністрів України розробив законопроект, в якому прописані штрафи за носіння маски на підборідді.