Багато хто любить копчену рибу, проте не ризикують її купувати, оскільки в магазині її накачують різними добавками. Але мало хто знає, що приготувати копчену скумбрію можна і в домашніх умовах.

Даний рецепт експериментальний, в ньому не використовуються хімічні добавки і підсилювачі в куса, проте риба виходить не гірше, ніж в магазині.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування копченої скумбрії будинку, необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • Скумбрія 1шт
  • Сіль морська 2 ст. ложки
  • Вода 0,5 л
  • Чай 2-3 пакетика
  • Лавровий лист 5-6 листочків
  • Запашний перець
  • Цибуля Червона 1шт
  • Зелень.
  • Олія оливкова

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

1. Необхідно заварити міцний чай. До нього потрібно додати лавровий лист, сіль і запашний перець. Чай повинен настоятися і охолонути до кімнатної температури.

2. Як тільки маринад охолов, в нього потрібно занурити попередньо очищену скумбрію.

скумбрія в маринаді, кадр з відео: YouTube

3. Скумбрію в маринаді потрібно залишити на добу в прохолодному місці.

4. Після того, як риба настоялася і просочилася, потрібно дістати її з маринаду і викласти на тарілку.

5. До скумбрії додати порізану півкільцями цибулю і залити її оливковою олією.

Ця страва не вимагає багато зусиль і готується швидко. При цьому воно здатне порадувати навіть найвимогливіших гурманів.

копчена скумбрія, фото: Дніпровська панорама

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що унікальний рецепт " рибних хвостиків"

Як повідомляв портал "Знай.uа", пиріг з сиру "Сльози ангела" стане вашим улюбленим десертом

Також, "Знай.uа" писав, що пряний рулет по-селянськи з тонкого сала прокладе шлях до чиєму завгодно серцю