Грибний сезон на Тернопільщині - у самому розпалі. У соціальних мережах місцеві активно діляться світлинами цьогорічного врожаю.
Своїм фото на сторінці у Facebook поділився у відомий блогер-священик Олексій Філюк. Чоловікому вдалося зібрати немаленьку корзину молоденьких маслюків.
Довідково: маслюк – рід базидіомікотових грибів родини Маслюкові. Свою назву отримав через маслянисті, слизькі на дотик шапинки. Характерними ознаками, що відрізняють більшість видів маслюків від інших болетових, є клейка шапинка.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Грибний сезон на Тернопільщині радує любителів "тихого полювання". Вони із задоволенням збирають гриби, а потім готують їх, консервують на зиму. Після вдалої прогулянки лісом та великого врожаю грибів родина з Тернополя вирішила приготувати страву із зібраних опеньків. Наслідки були тяжкими для 32-річної мешканки Тернополя.
Нагадаємо, Знай повідомляв, що фахівці розповіли, як виключити отруєння грибами в розпал сезону. Вони назвали головні правила безпечного збору грибів. В першу чергу зрізати потрібно тільки ті гриби, в яких впевнена людина. Якщо є сумніви, краще залишити його в землі. Не можна збирати гриби біля доріг, біля виробничих підприємств, так як гриби накопичують всі шкідливі речовини.
Також Знай писав, що на Харківщині грибний сезон-не за горами. Коли краще відправлятися за грибами, де водяться маслюки, чому потрібно бути напоготові з лисичками і чи варто захоплюватися свинушками. Вчені розповіли, як змінився грибний сезон і які гриби краще збирати.