Мойву і кільку пам'ятають і знають, як не дуже смачну рибну консерву з томатним соусом. В результаті ці види риби незаслужено перекочували в категорію другосортних і стали їжею для котів. Незважаючи на невеликі розміри вони дуже смачні і корисні. На цей раз мойву або кільку пропонується запекти в духовці з ароматними приправами. Це зробить рибу відмінною натуральної закускою до пива або до сімейних посиденьками.
Інгредієнт
- Мойва або кілька-500 грам;
- Борошно-40-60 грам;
- Паприка – 1 чайна ложка;
- Рослинна олія-20-40 грам;
- Сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування
Рибу потрібно розморозити і ретельно промити. Після цього її викладають на паперові рушники і просушують. Далі рибу змащують маслом, солять і приправляють іншими спеціями. Не зайвим буде дати рибі просочитися спеціями і сіллю.
Далі її можна сміливо ставити в духовку. Перед запіканням в рибу додається борошно. Все потрібно ретельно перемішати або ж кожну рибку обваляти в борошні окремо, щоб вона була рівномірно покрита.
Деко потрібно покрити вощеним папером або фольгою, щоб рибка не прилипла. Все викладається в один шар і ставиться в духовку на 12-15 хвилин. Випікається риба при температурі 180-200 градусів. Коли блюдо придбає золотистий відтінок, його можна діставати.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Нагадавши, Знай писав, як готувати рулет зі скумбрії з овочами в духовці.
Також Знай, що на вужим можна подати запечену дородо.
Нещодавно Знай, як приготувати соковиту рибку під овочевою шубою.