На території України живуть різні народи, які прагнуть зберегти свої традиції, історію і мову, але їх кухні міцно увійшли в раціон українців, адже від смачних страв відмовитися неможливо. Одним з них стали соковиті і хрусткі чебуреки.
Чебуреки-це традиційне грецьке, кримсько-татарське блюдо, яке готується з тонкого тіста і баранини. У перекладі воно означає čyg-м'ясо, böräk-пиріжок. Рецепт цієї страви вивірений століттями і досить простий для виконання в домашніх умовах.
Інгредієнт
- Борошно-250 г;
- Вода гаряча – 120 мл;
- Рослинна олія-2 ст. л.;
- Сіль-0,5 ч. л.
- М'ясо (баранина, яловичина, свинина або інше на вибір) – 150 г;
- Вода холодна-50-60 мл;
- Лук - 1 штука.
У тісто знадобитися окріп, а ось для фаршу потрібна буде холодна кип'ячена вода. Також в фарш можна покласти 1 або 2 види м'яса на розсуд кулінара.
Спосіб приготування
Приготування починається з замішування тіста. Для цього потрібно в окріп додати сіль і рослинне масло. Отриману суміш влити в борошно і замісити тісто ложкою. Коли тісто охолоне, його потрібно вимісити до однорідного стану і податливою маси, яка не прилипає до рук. Готове тісто залишається під плівкою відпочивати.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Після цього можна приступати до приготування начинки. Спочатку робиться фарш з одного або двох видів м'яса. У м'ясо додається цибуля, сіль і спеції за смаком. У готовий фарш додається холодна вода для соковитості.
Перед формування чебуреків тісто потрібно розділити на 8 частин і розкачати кожну з них в тонкий корж. На кожну кладеться по столовій ложці фаршу і рівномірно його розподілити по одній половині отриманої коржі. Після цього можна защипить краю.
Смажити чебуреки потрібно у великому обсязі рослинного масла на середньому вогні. Кожен чебурек потрібно довести до появи рум'яної скоринки. Готові чебуреки подаються на стіл гарячими.
Нагадавши, Знай писав, що чебуреки з грибами і сиром виходять хрусткими, злегка шаруватими, пухирчастими, тонкими і соковитими. Звичний смак чебуреків з фаршем можна змінити, якщо поекспериментувати з начинкою.
Також Знай розповідав, як приготувати чебуреки без жирних бризок.
Нещодавно Знай передавав, що влітку можна приготувати смачне і корисне блюдо - торт з кабачків з помідорами.