У Тернополі батьки дітей з проблемами зі слухом вийшли на акцію протесту. Причиною стала так звана реорганізація єдиного в місті навчального закладу для особливих дітей. Школу об'єднали з кількома класами релігійним ліцеєм»Знамення".

Зокрема, батьки слабочуючих дітей звернулися до міської влади і до всього цивілізованого світу. Вони зазначили, що днями у всьому світі звертали увагу на проблеми слабочуючих людей та людей з проблемами з промовою, у Тернополі ліквідували навчальний заклад для таких дітей.

Депутати обласної ради поєднали несумісне і створили нежиттєздатного монстра, в якому повинні навчатися 150 учнів з проблемами слуху та мовлення з ученицями релігійного ліцею. Фахівці заявили, що це штучне об'єднання, яке не зможе нормально функціонувати.

Нагадавши, Знай писав, що в Хмельницьку живе ще одна "Мама року" Жінка ростить дочку з синдромом Дауна і дівчинка робить неймовірні успіхи в навчанні. Ірина Корчак і її чоловік подолали безліч труднощів, щоб їх старша дочка стала повноцінним членом суспільства.

Також Знай повідомляв, що в березні 2020 року дитячі садки і школи закрили на невизначений термін через епідемію коронавірусу, і діти "пішли" на дистанційне навчання. В результаті тисячі хлопців з розладом аутистичного спектру (РАС) залишилися наодинці з проблемою – неможливістю отримувати знання і вчитися соціальним навичкам у відповідній формі. Батьки таких особливих дітей зіткнулися з труднощами.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що кандидат педагогічних наук, член-кореспондент Академії педагогічних наук України Василина Хайруліна, написала для персонального блогу, матеріал про нетипові освітні програми, розвиток яких гальмуються МОН України.