В Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа засудили на 24 роки ув'язнення за те, що він, будучи на Донбасі відкрив вогонь по ворогу і вбив італійського фотографа Рокеллі. На руку італійській правоохоронній системі зіграло громадянство Віталія. У підлітковому віці він переїхав з мамою до Італії і отримав громадянство цієї країни.

Його дружина Діана розповіла кореспондентам Суспільного, як вони познайомилися і як зараз вона живе в очікуванні свого коханого. Молода жінка розповіла, що зараз вона пише листи в італійську в'язницю. У них вона описує все, що відбувається в Україні та в їхній родині.

Про арешт чоловіка Діана говорить з тремтячим голосом. Вона вважає, що італійці затримали Віталія тому, що їм потрібно було знайти крайнього і закрити справу. На суді не заслухали мотивувальну частину, і суддя виніс рішення про взяття Віталія Марківа під варту на 24 роки.

Після цього захист українського військового заявив, що це абсурд винести рішення без заслуховування даної інформації. Була подана апеляція, а 29 вересня почалися слухання у справі Віталія в Апеляційному суді.

Також жінка розповіла, що знайома зі своїм чоловіком з зими 2014 року. Вони зустрілися в центрі міста. 6 років вони живуть вже в шлюбі, з них 3 роки вона не бачила чоловіка. Також Діана розповіла, що Віталій приїхав з Італії тому, що йому здавалося, що тут можна щось змінити під час Революції Гідності, сподобалася сама атмосфера.

Популярні новини зараз

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що Віталій Марків передав лист в Україну, в якому подякував усім, хто його підтримував під час суду і продовжує підтримувати зараз.

Також Знай повідомляв, що суд присяжних міста Павії оприлюднив мотиваційну частину вироку українському нацгвардійцю Віталію Марківу.

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський зустрівся з президентом Італії і обговорив питання ув'язнення Віталія Марківа.