Жителі Тернополя створили петицію, в якій звернулися до Сергія Надала з вимогою прибрати рекламний екран, на якому транслюється інформація зі звуком цілодобово. Тернополяни вважають, що це неповага до історії міста та історичного місця міста.

Автор петиції вважає, що такий екран є неповагою до архітектурних пам'яток і історично важливих будівель.

«На Театральній площі знаходиться лід-монітор, несе не повагу до історичного місця і до його відвідувачів, а саме, втручається в архітектуру, і звуковий фон не стимулює спілкуванню і атмосфері місця. Прошу демонтувати лід-монітори на Театральній площі та площі Свободи. Це дозволить туристичну привабливість місту та повагу до архітектурної спадщини» ,- зазначає в тексті петиції Захар Дябло.

На даний момент петицію на спеціальному ресурсі підписав 61 тернополянин.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Тернополі на вулиці Довженка планувалося створити сквер, але потім плани міської влади змінилися і землю почали роздавати під гаражі. Проти цього виступили жителі навколишніх будинків. Вони створили петицію, яка вже зібрала необхідну кількість голосів.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Також Знай писав, що тернополяни зажадали від міської влади перевірити дотримання маршрутками екологічних вимог щодо викидів вихлопних газів. На сайті міської адміністрації з'явилася петиція, в якій автор документа обґрунтував необхідність такої перевірки.

Нещодавно Знай передавав, що кияни втомилися від співгромадян, що палять на балконах-їдкий сигаретний дим тягне в інші квартири, і їх жителі мимоволі змушені дихати сморід. З проханням заборонити куріння на балконах до Київради звернулися автори відповідної петиції.