У розпал сезону фруктів і овочів можна приготувати масу смачних страв. Одним з них є овочеві голубці під томатно-сирною скоринкою. Цікавий смак страви і оригінальна подача можуть зробити його частим гостем на будь-якому столі.
Інгредієнт
- 1 качан капусти;
- 2 порції приготованого коричневого рису;
- 3/4 склянки відвареної квасолі (можна взяти мариновану);
- 1 маленька цибулина фенхеля;
- 1 морква, нарізана кубиками;
- 1 чайна ложка каррі;
- 1 чайна ложка суміші спецій "Гарам масала" (чорний перець, гвоздика, мускатний горіх, кмин, кориця, кардамон, бадьян, коріандр);
- щіпка меленого імбиру;
- щіпка часникового порошку;
- 1 яйце;
- 1 склянка томатного соусу;
- 1/3 склянки тертого сиру.
Спосіб приготування
Від качана капусти потрібно відокремити перші жорсткі листя, а внутрішні ніжні потрібно нарізати для використання в соте. Зовнішні листя потрібно відварити в підсоленій воді 2-3 хвилини. Вони повинні охолонути.
Моркву і капусту потрібно протушкувати в сковороді в невеликій кількості масла. Через 5-7 хвилин потрібно додати рис до овочів, також туди відправляється квасоля, спеції і залишилися нашатковані внутрішні капустяні листи. Коли всі інгредієнти стануть м'якими їх потрібно зняти з вогню і додати туди яйце. Отриману суміш потрібно викласти на раніше відварені капустяне листя. Їх потрібно згорнути конвертиками або трубочками.
Отримані голубці потрібно викласти в форму для випічки і залити томатним соусом. Зверху все посипається сиром і відправляється в розігріту духовку. Випікати овочеві голубці потрібно протягом 20 хвилин.