У Тернополі помер відомий педагог. Про смерть повідомили на офіційному сайті Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка.

У повідомленні йдеться, ректорат, професорсько-викладацький склад і студенти сумують про втрату і висловлюють співчуття рідним у зв'язку з втратою. Також повідомляється, що Володимир Ярославович Мельничайко помер на 90 році життя. Він досяг небувалих висот в науці за 40 років професійної діяльності.

Володимир Мельничайко доклав особливих зусиль до розвитку філологічного факультету (зараз факультет філології та журналістики). У період з 1981 по 2003 роки був завідувачем кафедри української мови. У 1989 році він захистив докторську дисертацію.

Перу видатного викладача і вченого належать 200 наукових робіт з методики мови, стилістики, лінгвістичного аналізу художнього тексту. Він активно працював зі студентами та аспірантами, а також створив школу української лінгводидактики. Завдяки його зусиллям, знанням та досвіду 10 викладачів змогли захистити кандидатські дисертації.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Варто нагадати, Знай писав, що хвороба обірвала життя молодого священика. На Львівщині в ході тяжкої хвороби помер настоятель парафії Різдва Святої Богородиці в місті Перемишляни. Чоловік довгий час боровся з хворобою, але вона виявилася сильнішою. Парафіяни сумують за мудрого наставника.

Також Знай повідомляв, що на Франківщині попрощалися з ветераном АТО, який помер на мирній території. У повідомленні про смерть не йдеться про причини, але це не стало перешкодою для скорботи про втрату.

Нещодавно Знай повідомляв, що в Києві помер син відомого співака Віктора Павлика Павло. Молодий чоловік тривалий час боровся з онкологічним захворюванням.