У Тернополі виявили хворого, який заразився коронавірусом в третій раз. За даними медиків це можливо і були зафіксовані випадки реінфекції. Однак у ВООЗ поки ці випадки не підтвердили.

У тернопільській області зафіксовано випадок, коли хворий заразився коронавірусом в третій раз. Про це розповів голова регіонального управління охорони здоров'я Володимир Богайчук на сторінці в Facebook Тернопільської облдержадміністрації. Він стверджує, що в області виявлено чоловік, який вже двічі перехворів коронавірусом і заразився ним втретє.

Чиновник зазначив, що в області є люди, які заразилися повторно і є людина, який підхопив COVID-19 втретє. Він також розповів, що близько 30 пацієнтів знаходяться у важкому стані і більшість з них лікуються в Монастырисском районі. Богайчук пов'язав таку обстановку з небажанням людей дотримуватися карантинні обмеження.

Крім того, відомості про повторному зараженні пацієнтів приходили з Китаю ще взимку. Там були зафіксовані випадки виявлення коронавіруса у вже вилікувалися від нього людей. Проте учені припускають, що рецидив хвороби може з'являтися з-за не долеченной першої фази захворювання. Також вони допускають, що ПЛР-тест може виявляти вже неактивні сліди коронавіруса в крові і давати помилковий результат про зараження.

Медики ні в одній країні світу досі не знають, як довго тримається захисна функція організму людини після того, як він перехворіє коронавірусом.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Україні зафіксовано новий рекорд по захворюваності коронавірусом.

Знай писав, що в Києві коронавірус захопив гуртожиток КПІ.

Нещодавно Знай передавав, що зафіксовано спалах коронавіруса серед ув'язнених в Лук'янівському СІЗО.