Приготувати смачний обід для всієї родини і навіть для гостей, здивувати оточуючих можна за допомогою смачної страви – чебуреків. На перший погляд їх готувати складно і довго, але Знай пропонує рецепт, який підійде навіть для самих зайнятих господинь.
Інгредієнти
Для приготування тіста для чебуреків знадобляться наступні продукти:
- борошно – 4 склянки;
- рослинна олія – 8 столових ложок;
- горілка – 1 чайна ложка;
- сіль і цукор – по ½ чайної ложки;
- вода – 1 ¼ склянки
Для приготування начинки:
- фарш свино-яловичий – 600 грам;
- молоко або м'ясний бульйон – 0,5-1 склянка;
- цибуля ріпчаста – 1 головка;
- зелень – 1 пучок;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
У воді потрібно розчинити сіль, цукор і горілку. Після цього потрібно просіяти борошно, щоб на столі вийшла гірка. У ній робиться ямка, в яку заливається вода. Після цього замішується тісто. Тісто накривається серветкою і залишають «подихати». Через 10-15 хвилин потрібно місити тісто і знову залишати його. Процедуру потрібно повторити 3-4 рази.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Далі тісто треба розкачати тонким шаром на столі або дошці. В отриманому листі вирізаються круги з діаметром 15 див Це можна робити блюдцем. На середину кола викладається 1 столова ложка фаршу, а тісто добре защипывается по краях, щоб вийшов півмісяць.
Смажити чебуреки у фритюрі або на сковороді, але з великою кількістю олії до рум'яної скоринки. Подавати чебуреки можна зі сметаною або іншим соусом.
Нагадаємо, Знай писав, що чебуреки - це перлина крыскотатарской кухні. Традиційне блюдо готується з фаршем з баранини. Це м'ясо відрізняється наявністю великої кількості жиру, тому чебуреки виходять дуже ситними і соковитими. Також у чебурека є більш здоровий побратим - янтик. Це, по суті, той же чебурек, але він смажиться не в маслі, а на сухій сковороді.
Знай повідомляв, що картопля фрі можна приготувати в домашніх умовах і без шкоди для здоров'я нагодувати їм дітей. Для цього знадобитися картопля, яєчний білок, сіль і спеції за смаком.
Нещодавно Знай передавав, що існує рецепт смачного картопляного пирога.