Коронавірус залишається загрозою для здоров'я людей. Незважаючи на це багато країн вирішують відкрити кордони для туристів і завершити тотальний карантин, щоб врятувати свої економіки. У зв'язку з цим вже з 1-2 липня почнуть відновлюватися авіарейси. Куди можна буде відправитися на літній відпочинок розповів директор турагентства Ігор Прокопишин, повідомляє Файне місто.

У зв'язку з тим, що з початку липня вже можна буде летіти, вітчизняні туроператори запускають продажу путівок найпопулярніші країни – Туреччина, Єгипет, Кіпр і Грузія. Ці країни будуть відкриті для туризму. Також в цих країнах не потрібно проходити обсервацію. Винятком є позитивний тест на коронавірус, який турист проходить в аеропорту країни, куди він прилетів.

До 10 липня подорожі будуть здійснюватися тільки літаками, а після цієї дати відкриваються та екскурсійні тури по Європі. З 3 липня деякі турагентства запускають автобусні перевезення. На даний момент можна полетіти в доповнення до вже перерахованих країнах в Чорногорію, Хорватію. Тут немає обсервації та інших затримок. Крім того, в Хорватії і Угорщини українці можуть їхати на власних автомобілях.

Ігор Прокопишин розповів, що по прильоту в країну і діти і дорослі повинні пройти обов'язкове тестування на коронавірус. Українські прикордонники під час пропуску через кордон можуть міряти температуру. Якщо температура підвищена, то Україні доведеться пройти тест на коронавірус. Випустити з країни можуть, якщо тест негативний.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що на Тернопільщині відсвяткували першу весілля після карантину.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Знай писав, що українцям змінили робочий графік, тепер можна буде поспати довше.

Нещодавно Знай передавав, що у МОЗ розповіли, скільки гостей можна запросити на весілля і ювілей.