Українські біженці, які знайшли прихисток у Німеччині, отримали важливе попередження від уряду ФРН: не варто без вагомих причин повертатися додому, адже це може негативно вплинути на їхній правовий статус. Німецькі чиновники закликали українців зосередитися на інтеграції в новому суспільстві та активніше шукати роботу.

Уповноважений уряду Німеччини з питань міграції Йоахім Штамп наголосив, що громадянам, які отримали тимчасовий захист, не слід легковажно ставитися до свого статусу. За його словами, поїздки на Батьківщину можуть бути розцінені як підстава для втрати цього статусу.

Біженці. Фото: YouTube

"Ми повинні забезпечити, щоб ті, хто повертається додому без поважних причин, втрачали право на тимчасовий захист," — заявив Штамп. Це означає, що будь-яка спроба українських біженців навідатися додому може мати серйозні наслідки.

Втім, є ситуації, коли поїздки в Україну дозволяються. Це стосується випадків важкої хвороби або смерті близьких родичів. Кожна така ситуація розглядатиметься індивідуально, і рішення про збереження статусу буде ухвалюватися на основі конкретних обставин.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Крім того, німецькі чиновники закликають українських біженців активніше інтегруватися в нове суспільство. Генеральний директор Асоціації міст та муніципалітетів Німеччини Андре Бергеґґер вважає, що потрібно створити більше можливостей для працевлаштування українців, навіть якщо вони ще не володіють німецькою мовою. За його словами, знання мови можна вдосконалювати вже під час роботи, а не чекати завершення мовних курсів.

Фахівці вважають, що більшість українців залишаться в Німеччині на тривалий час. Саме тому уряд закликає створювати стійкі інтеграційні структури, щоб допомогти біженцям адаптуватися і знайти своє місце в новому суспільстві.

Нагадаємо, Чехія збільшить виплати українським біженцям: у кого з вересня поважчають гаманці

Раніше ми розповідали, що Румунія скорочує допомогу українцям: доведеться виживати або збирати речі додому

Також, Біженцям у Польщі загрожують штрафи за дітей: зобов’яжуть кожну родину