В Україні невдовзі можуть суттєво зрости податки, щоб закрити велику дірку в бюджеті, яка сягає 430 мільярдів гривень. Головна мета цих змін — забезпечити виплату зарплат військовослужбовцям, чия кількість зростає через розширення лінії фронту та збільшення мобілізованих.

Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він підкреслив, що без додаткових фінансових надходжень забезпечити своєчасну виплату зарплат військовим буде неможливо. "Наші бійці повинні отримувати вчасно зарплати, зараз це можна забезпечити тільки в тому випадку, якщо підвищити податки. Тому питання зараз стоїть — як це зробити?", — зазначив Стефанчук.

Українці платять податки, скрін з відео

Запропоновані зміни в податковій політиці:

  1. Підвищення ставки військового збору на доходи фізичних осіб до 5%.
  2. Введення 30% військового збору на продаж ювелірних виробів.
  3. Запровадження 15% військового збору на продаж нових легкових автомобілів.
  4. Введення 5% військового збору на продаж нерухомого майна фізичними особами, які вже продавали один об’єкт нерухомості протягом одного податкового року.
  5. 5% військового збору від вартості наданих послуг з мобільного зв’язку.
  6. Введення 5% військового збору в розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць для ФОПів-платників єдиного податку І, ІІ та ІV груп.

Ці заходи мають на меті збільшити надходження до бюджету, щоб Україна могла продовжувати фінансувати свої збройні сили в умовах зростаючої кількості військових та витрат на оборону.

Руслан Стефанчук також звернув увагу на те, що багато інших потреб України, включаючи соціальні видатки, допомагають покривати міжнародні партнери. Однак фінансування Збройних Сил залишається внутрішньою відповідальністю держави.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Ці зміни можуть мати суттєвий вплив на всі верстви населення, оскільки підвищення податків торкнеться багатьох сфер життя. Особливо це відчують підприємці та громадяни, які здійснюють продажі нерухомості, автомобілів або користуються мобільним зв'язком.

Нагадаємо, Комуналка стане ще дорожчою: у якій платіжці значно збільшаться суми

Раніше ми розповідали, що У магазини йде осіннє подорожчання: ціни на продукти стануть більш непідйомними

Також, Пенсіонерам залишать лише копійки: як в Україні нараховують пенсії у 2024 році