Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин каже, що можливе членство України в Європейському Союзі не призведе до негайної заміни гривні на євро. Він пояснює, що для ефективного управління економікою, зокрема бюджетом, доходами та витратами, країні необхідна власна валюта.

Фінанси, гроші, бюджет / фото: Freepik

Це дозволяє країні самостійно керувати своєю економікою. Завдяки власній валюті можна контролювати експорт і імпорт, підтримувати місцеве виробництво та захищати національні інтереси в промисловості, сільському господарстві та інших сферах.

Аналітик зазначає, що Україні зараз важливо мати власну валюту, щоб правильно управляти економікою, відновлюватися після війни, підтримувати експорт і імпорт, а також привертати інвестиції. Тому, на даний момент, відмовлятися від гривні на користь євро не має сенсу.

Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Економіст Ярослав Жаліло пояснює, що багато країн ЄС, наприклад, Польща, Чехія та Угорщина, досі не перейшли на євро, навіть якщо вже давно є членами Союзу.

Це тому, що вони хочуть зберегти контроль над своєю валютою. Для цих країн важливо мати власну валюту, щоб краще управляти своєю економікою і забезпечувати стабільний розвиток.

Нагадаємо, ПриватБанку запускає нову функцію для своїх клієнтів

Раніше ми писали про те, що сім квартир, ВМW Х3, та багато іншого купила бабуся дружини голови АМКУ Кириленка: деталі від НАБУ

Крім того, Знай.ua повідомляв, нова схема оплати спростить життя українцям