З початком навчального року багатьом родинам доводиться витрачати чимало коштів на підготовку дитини до школи. В Україні стартував новий проєкт, який покликаний полегшити цей процес для родин, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Благодійний фонд BGV Charity Fund разом із партнерами, серед яких ROZETKA, Hanseatic Help, Lamy та інші, оголосив про початок ініціативи «Портфель для першокласника». Цей проєкт націлений на підтримку дітей зі статусом ВПО, які цього року вперше сядуть за шкільні парти.

школярі

Проєкт спрямований на допомогу тим дітям, які не тільки є ВПО, але й належать до соціально вразливих категорій. Це можуть бути діти з інвалідністю, сироти, малеча з багатодітних або малозабезпечених сімей. Крім того, отримати допомогу можуть діти, позбавлені батьківського піклування.

Для того, щоб отримати рюкзак зі шкільним приладдям, батькам потрібно подати заявку на сайті фонду BGV. Процес подачі дуже простий: потрібно лише заповнити коротку форму та надати необхідні документи для підтвердження статусу ВПО та належності до однієї з вразливих категорій. Якщо все відповідає вимогам проєкту, рюкзак з усім необхідним для навчання буде наданий безкоштовно.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

На даний момент ініціатива охоплює Житомирську, Кіровоградську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Хмельницьку, Черкаську та Вінницьку області. Це означає, що саме в цих регіонах діти-першокласники з родин ВПО можуть розраховувати на допомогу.

Для багатьох сімей, які вимушено переїхали через війну, підготовка до школи може стати фінансовим тягарем. Проєкт «Портфель для першокласника» не лише допоможе дітям отримати необхідні речі для навчання, але й підтримає батьків у складний час.

Нагадаємо, В Україні з'явився новий вид субсидії: кому допоможуть

Раніше ми розповідали, що У вересні тисячі українців отримають "оновлені" пенсії: озвучено суму надбавок

Також, За комуналку та паливо можна платити дешевше: хто отримає 75% знижки