Наступного тижня в Україні очікується підвищення температури, що може призвести до збільшення споживання електрики. Через це, відповідно до заяви заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, можливо повернення до графіків відключення електроенергії.

Це питання стало актуальним на фоні стійкої тенденції до зростання навантаження на електромережу, внаслідок чого енергетичні компанії можуть бути змушені вжити заходів для стабілізації ситуації.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Гринчук акцентувала, що підвищене споживання електроенергії, яке, зокрема, зумовлене активним використанням кондиціонерів, потребує зваженого підходу до використання електричних приладів.

Вона закликала населення економити енергію, уникаючи використання потужних пристроїв у години пікового навантаження, зазвичай це – з 10:00 до 17:00. Рекомендації включають обмеження використання кондиціонерів та съмати з розеток непотрібні електроприлади.

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Міністерство енергетики також звернулося до бізнесу з пропозицією імпортувати електроенергію. Такий крок, згідно з оцінками фахівців, може суттєво допомогти уникнути запровадження відключень або обмежень на електроспоживання.

Влучні рішення щодо імпорту енергії, на думку урядовців, здатні знизити навантаження на вітчизняну електромережу і підвищити її стійкість в умовах аномальної спеки.

У зв’язку з цим, енергетичні експерти радять громадянам зберігати енергію, адже в умовах підвищених температур і потенційної напруги в електромережі особливо важливо забезпечити збалансоване споживання електрики для збереження стабільності системи.

Нагадаємо, як довго не вимикатимуть світло: в Міненерго дали відповідь

Раніше ми писали про те, що українцям безкоштовно замінять електролічильники та дадуть шанс заощадити на платіжках

Крім того, Знай.ua повідомляв, до 12 годин без світла: експерт попередив про масштабні відключення восени