Пеня, штрафи, відключення послуг та стягнення боргу через суд - такі випробування чекають на споживачів, які ігнорують рахунки за комунальні послуги. Про це нагадали фахівці КП "Ірпіньводоканал".

Водоканальники закликали споживачів погасити борги, щоб уникнути штрафів, пені та відключення послуг. Боржникам нагадали, що кошти можуть стягнути й у примусовому порядку через суд.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

"Нагадуємо, що цьогоріч Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги", - йдеться у повідомленні.

Водночас споживачам нагадали, що вони мають і альтернативний спосіб уникнути санкцій. Це стосується тих, хто не має фінансової можливості відразу погасити всю суму боргу.

Популярні новини зараз

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, ані пеня, ані штрафи не нараховуються, якщо боржник оформить договір про реструктуризацію. Також це врятує від відключення послуг та дозволить оформити житлову субсидію.

Реструктуризація дозволяє "розбити" борг на кілька частин, які будуть посильними для щомісячної сплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" застосує санкції до споживачів у серпні: хто потрапив до "чорного списку".

Також наш портал інформував, оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.