Пенсійний фонд може відмовити у наданні житлової субсидії, але у ряді випадків рішення можуть переглянути. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Комунальні послуги в Україні дорожчають і дедалі більше громадян звертаються за житловою субсидією, аби хоч якось упоратися з платіжками. У деяких випадках у призначенні допомоги може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати виплати все одно буде можна.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо у субсидії було відмовлено через помилки у заяві чи надання не всіх документів, то ситуацію можна легко виправити.

Що робити, якщо відмовили у субсидії:

Популярні новини зараз

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще
  • якщо причиною стали помилки у заяві чи декларації, то ПФУ проінформує про це. На виправлення буде 30 днів;
  • якщо подано не всі документи, то допомогу призначать за умови, якщо все необхідне буде надано протягом 30 днів після подання заяви та після перевірки ПФУ.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, причиною відмови у субсидії може стати заборгованість за комунальні послуги. У цьому випадку існує два варіанти, як досягти призначення допомоги. Перший – погасити заборгованість та звернеться повторно. Другий – укласти з постачальником послуг договір про реструктуризацію та надати документ ПФУ – на його підставі субсидія призначається навіть за наявності невиплаченого боргу.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидію дадуть, але за однієї умови: що робити українцям пенсійного віку без стажу.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, ми писали, боржникам виплатять допомогу, щоби розрахуватися за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.