Споживачів комунальних послуг попередили про важливі зміни – оплачувати рахунки та передавати показники лічильників потрібно по-новому.

Нововведення стосується лише клієнтів підприємства "Тернопільобленерго", які платять за послуги в режимі онлайн або через термінали самообслуговування. Деталі виклали на офіційному сайті організації.

Оплата комуналки у банку. Фото: скрін youtube

Жителів Тернопільщини попередили про зміни у номерах особових рахунків – ті, хто платить онлайн, мають запроваджувати нові цифри. Комунальники зазначили, що у новій комбінації номера має бути 10 цифр.

"Перша цифра рахунку — 1, якщо це юридичний споживач, 2-якщо побутовий споживач. Друга та третя цифра рахунку — код району обслуговування (району електричних мереж). Четверта цифра рахунку (за необхідності) — 0, для приведення особового рахунку до 10-ти цифр. Наступні цифри рахунку — дані діючого особового рахунку, яким користувалися до цього", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Споживачів попередили, що при передачі показників лічильників також необхідно використати оновлений номер особового рахунку - за старими цього не можна зробити. Це стосується передачі показників через онлайн-сервіси.

У "Тернопільобленерго" додали, що фахівці пунктів прийому платежів та відділення банків мають усю необхідну інформацію щодо змін у особових рахунках.

Раніше портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.

Також наш портал інформував, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може вирости платіжка за доставку газу.

Крім того, ми писали, як оскаржити незаконні платіжки за комуналку: інструкція для споживачів.