Кожен побутовий споживач електроенергії може перейти на пільговий тариф, який у половину нижче від встановленого – 2,16 гривні за кВт. Як його підключити, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Українці навіть з урахуванням нещодавнього підвищення тарифу можуть значно заощадити на платіжках за електроенергію. Для цього варто подумати про встановлення багатозонного лічильника, який дає можливість використовувати світло у різних тарифних зонах.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Наприклад, із двозонним лічильником у період з 23:00 до 7:00 платити за електроенергію можна зі знижкою 50% - лише 2,16 гривні за кВт/год. Проте в решту часу діятиме повний тариф – 4,32 гривні за кВт/год.

Побутові споживачі можуть підключити нічний тариф безкоштовно, проте доведеться придбати двозонний лічильник. Вартість такого приладу обліку варіюється від 1,6 до 2,4 тисячі гривень, але окупність досить швидка.

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо сім'я щомісяця витрачає 250 кВт/годину і хоча б половину споживання перенесе на нічний час, то щомісячна економія становитиме 460 гривень. Через 5 місяців витрати на новий лічильник окупляться і він почне приносити реальну економію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціна за світло злетить вчетверо: скільки доведеться заплатити за електроенергію під час блекаутів.

Також наш портал інформував, вас обманює не обленерго, а лічильник: звідки можуть братися зайві кіловати.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтеся": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.