Тариф на будь-яку комунальну послугу залежить від тарифу на електричну енергію. Ціни на світло зростають, а вартість води та тепла поки що продовжують утримувати. Про це заявила радниця Голови Асоціації міст України Оксана Продан в ефірі телеканалу "Суспільне Новини".

В Україні вартість електричної енергії як для побутових, так і для інших споживачів зросла. В Асоціації міст України наголошують, що від тарифу на світ залежать ціни й на інші комунальні послуги, зокрема на тепло та воду.

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube

"Тариф на воду, тариф на тепло, тариф на будь-які комунальні послуги він залежить від тарифу на електроенергію. Вони всі пов'язані між собою. І електроенергію підвищують, а тариф на воду та тепло тримають із 2021 року", - заявила Оксана Продан.

Проте продовжує діяти мораторій, який забороняє підвищення тарифів на певні комунальні послуги для населення. Держава зобов'язана компенсувати підприємствам різницю у тарифах.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Оксана Продан зазначила, що з виплатою компенсації спостерігаються проблеми та вже є підтверджена заборгованість від держави підприємствам водопостачання та теплопостачання.

В той самий час поки що немає розмов про скасовування мораторію. Але в прогнозах Нацбанку зазначається, що поетапне зростання тарифів може розпочатися 2025 року.

Раніше портал Знай повідомляв, грошей на їжу не залишиться: комунальна платіжка "поважчає" на 80%.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.