На Тернопільщині зафіксували спалах пташиного грипу: у зоокутку в парку "Топільче" вже загинуло п'ять птахів - три лебеді, казарка і качка.

В Головному управлінні Держспожислужби розповіли, що усі підозри підтвердили працівники Івано-Франківської лабораторії. В області провели епізоотичне розслідування і встановили, що водоплавна птиця із зоокутка тривалий час перебувала на водоймах гідропарку, де контактувала із дикою перелітною птицею (крижні, лиски та ін.), яка у великій чисельності перебуває на території каскаду водойм гідропарку. Тож інфікування птахів зоокутка, очевидно, відбулось від дикої перелітної птиці.

"Ми вирішили активізувати роботу з проведення оздоровчих заходів щодо грипу на території зоокутка гідропарку "Топільче", та здійснювати постійний контроль за станом здоров’я птиці в індивідуальних господарствах населення, розташованих у зоні нагляду. При виявленні ознак захворювання громадянам потрібно негайно повідомити Головне управління, щоб воно провело відбір патматеріалу для дослідження на грип. Нам необхідно виявити всі випадки та ліквідувати їх максимально швидко", - заявив заступник глави Тернопільської ОДА Ігор Гайдук.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нагадаємо, вакцина від коронавірусу критично діє на людей, хто в зоні ризику.

Як повідомляв Знай.ua , українців у лютому почнуть масово вакцинувати від ковіда, список щасливчиків.

Також Знай.ua писав, що бенкет під час епідемії, МОЗ витрачає мільйони на "ілюмінацію" і комп'ютерні послуги.