41-річний Лука Трапанезе мешкає в Італії, і удочерив дівчинку із синдромом Дауна, від якої відмовилося не менше 20 пар. Тепер Лука став одним із небагатьох прийомних батьків-одиначок з гомосексуальною орієнтацією.

Чоловік всиновив крихітку у 2017 році, до цього моменту Лука йшов усе своє життя, пише ВВС.

"Коли мені було 14, у мого друга знайшли рак. Коли я дізнався про це, вирішив не покидати його до останнього. Я був з ним разом у лікарні, допомагав йому з домашнім завданням. Я був завжди поруч, коли він цього потребував", – згадує Трапанезе.

Після смерті друга чоловік взявся за волонтерство у неапольській церкві, де допомагав тяжкохворим та діткам з інвалідністю. В цей період Лука усвідомив: допомагати нужденним - його покликання. Він вирішив, що найкращим рішенням для нього стане служіння у католицькій церкві.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

"У 25 я вступив у семінарію, де провів 2 чудових роки. Але тоді я зустрів хлопця і закохався. Мені було важко покинути семінарію, але мої друзі і сім’я підримували мене і розуміли мій вибір. Ми з партнером провели разом 11 чудових років", – розповідає чоловік.

Разом із партнером вони допомагали людям з інвалідністю, створивши благодійну організацію. Одного разу Трапенезе навіть став прийомним братом для свого друга з ментальною інвалідністю.

Матір друга запропонувала всиновити Трапанезе, оскільки боялася, що з сином щось трапиться після її смерті. Спочатку Лука переживав, як сприймуть таку новину його біологічні батьки: чи не вважатимуть це зрадою?

Але все пішло як треба. Батьки погодилися, що всиновлення в цій ситуації необхідне. Тепер у Луки з'явилося дві мами. Тоді чоловік замислився про те, аби через всиновлення створити власну родину.

"Ми з партнером часто обговорювали можливість всиновити дитину", – каже чоловік, але за деякий час пара розійшлася.

Лука все ще хотів стати батьком, проте тогочасні закони не дозволяли йому одному всиновити маля. Усе змінилося в 2017 році.

"Мені сказали, що мені дадуть дитину тільки з хворобою, важкою інвалідністю або поведінковими проблемами, а також після того, як від неї відмовляться всі традиційні сім'ї", – розповів чоловік.

Проте Трапенезе сказав, що для нього в цьому немає проблем. Він побачив Альбу, коли їй було всього 30 днів. Її покинули біологічні батьки.

"Я вперше тримав новонароджену дитину. До того часу я боявся, але коли я взяв Альбу на руки, то відчув, що готовий бути її батьком.

Перші дні я хотів провести з нею сам. Я не хотів, щоб дві моїх мами були десь поруч. Вони б точно говорили мені "не роби те, не роби се". Це були найсолодші моменти", – згадує чоловік.

Зараз Альбі 18 місяців. "Я пишаюся тим, що я її батько", – всміхається Трапенезе.

Нагадаємо, що життя матерів-одиначок в Україні показали сумними фото

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінку паралізувало на руках у 8-річного хлопчика і він вразив весь світ

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків.