В Бережанах, що на Тернопільщині, горе-батьки фактично прирекли власних дітей на холодну і голодну смерть, майже на тиждень залишивши їх в холодному приміщенні без доступу до їжі та води.

"Разом із працівниками соціальних служб поліцейські навідалися до помешкання, де проживали діти. Холодних та голодних малюків вилучили та відвезли до педіатричного відділення Бережанської районної лікарні", - розповів начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович і пояснив, що до поліцейських звернувся співмешканець горе-матері, яка давно не з'являється вдома, пише тижневик Номер один.

В службі у справах дітей Бережанської міської ради підтвердили, що в обох хлопчиків лікарі підтвердили переохолодження та анемію, вони потребували негайного лікування. До ситуації підключилися представники міськради та небайдужі бережанці, тож дітей забезпечили одягом, засобами гігієни та ліками, а також продуктами харчування на кілька днів уперед.

Пройшло немало часу, перш ніж поліцейским вдалося додзвонитися до горе-матері. Новина про вилучення дітей її не вразила, ба більше: жінка заявила, що доля дітей її не надто бентежить. Зараз вирішується питання про позбавлення горе-матері батьківських прав.

До слова, це вже сталося з п'ятьма старшими її дітьми. Сусіди кажуть, що бережанка чекає ще на одну дитину.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Раніше стало відомо, що під Києвом небайдужі громадяни збирають допомогу для дітей, які опинилися у жахливій ситуації. Про це повідомили у спільноті «Надія помирає остання» у соцмережі Facebook.За словами автора посту, в селі Ставища сталася страшна біда – чоловік убив дружину, залишивши сиротами чотирьох малолітніх дітей.

Нагадаємо, що життя матерів-одиначок в Україні показали сумними фото

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінку паралізувало на руках у 8-річного хлопчика і він вразив весь світ

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків.