У неділю, 21 лютого, у віці 77 років помер відомий тернопільський викладач, кандидат технічних наук, профес кафедри конструювання верстатів, інструментів та машин Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя Петро Кривий.

Про трагічну звістку на офіційній сторінці в Facebook повідомили колеги Петра Дмитровича.

"Впродовж багатьох років життя Петра Дмитровича було нерозривно пов’язане із Тернопільським національним технічним університетом. Молодим, енергійним викладачем прийшов у колектив. І хоча життя не стелило перед ним веселкових стежок, боров життєві негаразди й невтомно трудився, сходинка за сходинкою піднімаючись на освітянський олімп, долаючи труднощі щоденною працею, несхитною наполегливістю та любов’ю до своєї справи", – пише колектив університету.

За роки своєї роботи Петро Кривик чимало зробив для розвитку та процвітання вишу, виховав не одне покоління студентів та аспірантів. Науковий талант та глибина мисленя цієї людини виходила далеко за межі університету.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу близьких та рідних. Світлий, добрий спомин про Петра Дмитровича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із ним, тих, кого він навчав. Сьогодні ми згадуємо його як мудрого вчителя, людину, співчутливу до чужого горя, веселого і доброзичливого товариша, людину, з якою можна було поділитися і радістю, і смутком. Світла пам’ять про Кривого Петра Дмитровича назавжди збережеться у наших серцях, а його життя буде прикладом для багатьох поколінь", – йдеться у повідомленні.

Похорон Петра Дмитровича Кривого відбудеться 22.02.2021р. о 13.30.

Раніше у віці 92 років помер Костянтин Шаша-народний артист України

Нагадаємо на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург:"на його рахунку сотні врятованих життів". Медик помер на 66 - му році життя.