Батько Устима Голоднюка зі Збаража показав речі сина, який загинув під час розстрілів на Євромайдані. Батьки Героя Небесної Сотні й досі зберігають всі особисті речі сина.

"Це – коробка, в якій я зберігаю речі Устима. Це одяг, в якому він був на Майдані, в якому він загинув. Тут зберігається цей блакитний шолом, про якого так часто розказували колись в новинах", - каже батько Володимир Голоднюк, пише "Суспільне".

Фото: Суспільне

Цей блакитний шолом Устим вибрав собі на Майдані. Він розповідав, що їм привезли тоді багато шоломів, але він побачив цей блакитний шолом.

Фото: Суспільне

"Він його взяв, каже: "Буде мій шолом". Тому не є достовірним, що він сам його розмальовував. Але він вірив в те, що шолом його вбереже. Як ми знаємо – вберегти його не зміг", - каже батько.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Фото: Суспільне

Ім'я синові Володимир вибрав ще до його народження. Його ім'я у перекладі означає "справедливий". Так і вийшло, що загинув він, бо прагнув справедливості. На Майдан Устим вийшов, бо прагнув євроінтеграції.

Фото: Суспільне

"Вони хотіли йти в Європу. Це були їхні наміри: розвиватися, бути такими прогресивними, бути європейцями з демократичними цінностями. Устим Голоднюк загинув за Україну. Це велика честь для воїна, для мужчини", - підсумував він.

Для довідки:

Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 року в місті Збараж. Був захисником Майдану з листопада 2013 року. 30 листопада був побитий, на потилиці був шрам, наклали 12 швів. Щойно рани загоїлися, знову поїхав на Майдан.

20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову загинув. Отримав його, допомагаючи забирати загиблих біля горішнього виходу станції метро Хрещатик.

Раніше повідомляли, президент Зеленський і перша леді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні: "Ми не маємо права забути".

Як повідомляв Знай.uа, Ірина Федишин присвятила пісню героям Революції Гідності: "Прошу в неба й землі".

Знай.uа писав, у мережі показали найвражаюче фото Революції Гідності: "Вже увійшло в історію".