На Тернопільщині чоловіку довелося самотужки відспівувати знайомого, який помер від ускладнень коронавірусу. Виявилося, що священник злякався та втік.
Про це повідомляє інформаційний портал "Тернопільська липа".
На початку пандемію місто Монастириська, що на Тернопільщині називали “українським Уханем”. Адже тут була найбільша кількість хворих на коронавірус. Через це людей охопила паніка, адже вони не знали, що робити, боялись виходити на вулицю, панікували від кожної новини. Тоді у лікарнях майже не було всього необхідного забезпечення.

Коронавірус, фото ZIK.ua

"Тоді я ще був заступником голови районної ради, і ми одразу почали діяти. Нам вдалось налагодити постачання захисних костюмів для лікарів, ми купили апарати й змогли забезпечити лікарню всім необхідним на два наступні місяці. А люди дуже панікували. У нас був такий кумедний випадок, коли жінка викликала пожежну машину, щоб їй продезінфікувати подвір’я. Вона розмовляла з сусідкою, а та два рази плюнула на подвір’я", — згадує ситуацію у місті Монастириська на початку карантину Павло Дронь.

До того ж Павло Дронь розповів історію, як йому одного разу довелось хоронити людину, яка померла від коронавірусу.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

" То було 2 травня, якраз мій день народження. Я був на похороні, туди прийшов священник, але він злякався і пішов з цвинтаря ще до процедури поховання. Я спіймав його за рясу і попросив залишитись, а він сказав: “Хороніть собі самі”. Що мені й довелось зробити. Сільський голова був мені за дяка, а я священником. Родичі померлого були не проти, і ми провели процедуру поховання", — підсумував чоловік.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.