У супермаркетах Тернопільщини фахівці виявили небезпечні курячі крильця.
"Виявлено сальмонелу у курячих крильцях, що експортувались з Республіки до Королівства Данія та до України. Виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn. Отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс»", - зазначають в Держпродспоживслужбі у Тернопільській області.
Сальмонельоз - це інфекційне захворювання, що передається в більшості випадків через неякісну їжу, а також контактно-побутовим шляхом. Збудник сальмонельозу – бактерія роду Salmonella – уражає переважно травну систему людини.
Сальмонели досить стійкі до дії фізичних і хімічних факторів довкілля. Вони можуть зберігати життєздатність у воді до 3 місяців, у кормах тварин — до 1,5 року, у м'ясі та яйцях — до 7 місяців, у заморожених продуктах, висушених фекаліях — до 2 років.
Влаштувався на роботу — забудь про ТЦК: юрист роз’яснив несподівану норму для призовників
Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації
Мобілізація наосліп: у ЗСУ розкритикували роботу ТЦК – що не так з набором новобранців
Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
Нагадавши, львів'янка показала, як порушують карантин у поїзді: "ніс стирчить над маскою, ні краплі совісті"
Як повідомляв портал "Знай.uа", кияни показали, як популярний супермаркет обійшов локдаун: без шкарпеток не залишимося
Також, "Знай.uа" писав, у Тернополі антисептики потрапили під заборону разом зі шкарпетками, городяни в люті: "Локдаун або маразм?"