Сучасні господині використовують для приготування найвишуканіших страв мультиварку, але у наших мам і бабусь такої техніки не було. Тому готували вони не менше смачні страви за допомогою підручних засобів.
Сьогодні курка в банку з овочами – щось з розряду фантастики, але це блюдо варте уваги, адже воно виходить дуже ніжним і смачним.
Інгредієнт
- курячі стегна-1,3 кг;
- цибуля-200 грам;
- картопля-700 грам;
- морква-200 грам;
- сіль спеції - за смаком.
Спосіб приготування
Курячі стегна потрібно замаринувати з сіллю, перцем і спеціями. Поки вони просочуються ароматом потрібно приготувати овочі. Вони нарізаються кубиками або півкільцями.
На дно трилітрової банки викладаються пошарово овочі, на них укладається частина стегенець. Далі укладається ще один шар овочів. Все ретельно утрамбовується в банку. Зверху викладається залишок стегенець.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Банку закривається фольгою, яка протикається зубочисткою. Дану конструкцію можна ставити в розігріту духовку. Гасити курку в банку з овочами потрібно протягом 1,5 годин при температурі 180 градусів.
В результаті виходить відмінний вечерю-куряче м'ясо з овочами в одному флаконі.
Нагадавши, Знай писав, що приготувати можна ніжні котлетки на подушці з картоплі. Ця страва заощадить не тільки час, але і зробить сімейну вечерю особливо смачним. Для реалізації цього рецепта знадобиться трохи часу і всім доступні продукти-курятина і овочі.
Нещодавно Знай, як приготувати курку з вершками і білим вином.