У Тернополі стартував опалювальний сезон, а значить одержувачі субсидій повинні отримати виплати вже найближчими днями. З 16 жовтня почався перерахунок виплат від держави всім, хто їх отримував раніше.

Якщо у одержувача допомоги не відбулося змін у фінансовому або майновому стані, то субсидію перерахують автоматично без присутності одержувача. Крім незахищених українців право на отримання допомоги на оплату комуналки отримали і ті, хто став на облік в Центри зайнятості після втрати роботи навесні цього року, коли Україна сиділа на тотальному карантині.

На сьогодні у Тернополі субсидію отримують 11 700 домогосподарств. Про це розповіла Оксана Дендевич начальниця відділу з прийняття рішень з надання житлових субсидій. Близько 4 тисяч домогосподарств не отримували субсидії в літній період. Вона також зазначила, що протягом опалювального сезону в Тернополі кількість одержувачів допомоги зросте до 18 тисяч домогосподарств.

Крім того, тернополян попередили і про те, що субсидію можна втратити, якщо є борги за комунальні послуги. Умовою для скасування допомоги є борг за квартиру протягом 2 місяців. Не буде субсидії і тим, хто зробив покупку на суму понад 50 тисяч гривень або заборгував аліменти, отримав спадщину або придбав автомобіль.

Якщо у членів домогосподарства (сім'ї) одержувачів допомоги на оплату комуналки були зміни в майновому стані або ж відбулася зміна у складі сім'ї, то потрібно подати декларацію і вказати ці зміни протягом 30 днів з момент змін.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, як зміняться субсидії в 2020-2021 роках.

Також Знай повідомляв, що на виплату субсидій у проект держбюджету на 2021 рік заклали 36,6 мільярда гривень.

Нещодавно Знай передавав, що в листопаді-грудні ціна на газ продовжить підвищуватися, проте великі запаси в газосховищах не дадуть їй рости стрімко.