Грибний сезон на Тернопільщині радує любителів "тихого полювання". Вони із задоволенням збирають гриби, а потім готують їх, консервують на зиму. Після вдалої прогулянки лісом та великого врожаю грибів родина з Тернополя вирішила приготувати страву із зібраних опеньків.
Наслідки були тяжкими для 32-річної мешканки Тернополя. Жінці стало погано. Вона відчувала запаморочення, слабкість, її рвало і нудило. Рідні викликали швидку допомогу. Медики стабілізували стан пацієнтки і забрали в лікарню.
Варто відзначити, що зібрані в лісі гриби можуть завдати шкоди. Фахівці говорять про те, що посушливе літо, погана екологія та інші фактори призводять до накопичення отрут в м'якоті грибів. Також важливо знати, як відрізнити їстівний гриб від отруйного.
Нагадавши, Знай повідомляв, що фахівці розповіли, як виключити отруєння грибами в розпал сезону. Вони назвали головні правила безпечного збору грибів. В першу чергу зрізати потрібно тільки ті гриби, в яких впевнена людина. Якщо є сумніви, краще залишити його в землі. Не можна збирати гриби біля доріг, біля виробничих підприємств, так як гриби накопичують всі шкідливі речовини.
Також Знай писав, що на Харківщині грибний сезон-не за горами. Коли краще відправлятися за грибами, де водяться маслюки, чому потрібно бути напоготові з лисичками і чи варто захоплюватися свинушками. Вчені розповіли, як змінився грибний сезон і які гриби краще збирати.