На Тернопільщині середня зарплата сягнула 10 тисяч гривень. Про це повідомили в державному управлінні статистики. За відомостями співробітників Держстату в регіоні середня номінальна зарплата штатного співробітника підприємства, організацій та установ склала 9720 грн в липні 2020 року. Цей показник в 2,1 рази вище мінімальної зарплати.

Порівняно з червнем 2020 року рівень заробітної плати по Тернопільській області зріс на 1%, а за останні 12 місяців заробітки тернополян зросли на 10,2%.

Співробітники Держстату уточнили, що номінальна зарплата включає в себе посадові оклади, премії, надбавки та інші виплати, обов'язкові відрахування.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні в 2020 і в 2021 році очікується зростання пенсійних виплат, а також заробітної плати. У зв'язку з цим громадян цікавлять питання з приводу того, який в даний момент показник середньої зарплати по країні. Цей показник дозволяє визначити розмір майбутньої пенсії, тому в Пенсійному фонді України надали всі необхідні цифри для розрахунку майбутніх виплат.

Також Знай повідомляв, що 18 вересня, Кабінет міністрів представив у Верховній Раді бюджет країни на 2021 рік. Серед нового пролунав величезний дефіцит, недостатні витрати на медицину і освіту, а також мінімальне зростання зарплат. Мінімальна зарплата в 2021 році повинна підвищиться до 6 тисяч гривень. З липня 2021 вона повинна вже скласти 6500.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що українським пенсіонерам призначили нові доплати до щомісячних пенсійних виплат. Якщо з весни 2020-го українці старше 80 років почали отримувати по 500 гривень, то тепер така пільга торкнеться і вікової категорії 75+.