Український школяр з Тернопільщини став призером престижних міжнародних змагань iCAN. Молода людина є слухачем обласного відділення Малої академії наук України. Лучин Олександр живе в Заліщицькому районі Тернопільської області.

Він займається в Заліщицькій філії Тернопільського обласного територіального відділення МАН України. Хлопець онлайн представив свій винахід і заробив медаль.

Цього року пандемія китайського вірусу змінила формат проведення змагань iCAN. Вони вперше пройшли онлайн. У 2020 році на змаганнях представили свої винаходи діти і Підлітки з 60 країн.

Метою змагань стоїть створення в Торонто креативного середовища та спеціальної платформи та впровадження в життя культури проведення наукових виставок. Також змагання дають можливість студентам і школярам з усього світу показати свої розробки і винаходи.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Івано-Франківську нагородили випускників, які відмінно склали ЗНО. 1 вересня, вранці, на оперативній нараді міської ради Івано-Франківська, мер міста Руслан Марцінків та інші місцеві депутати привітали випускників, які на тестах ЗНО набрали 199 та 200 балів.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Також Знай повідомляв, що вже через кілька днів на центральному вході Експоцентру почне працювати альтернативний "Вхід до змін", скориставшись яким можна буде зробити внесок на розвиток комплексу. Благодійний вхід-це друга частина креативної кампанії з розвитку Експоцентру, яка була представлена минулого року.

Нещодавно Знай передавав, що 2 вересня в КВЦ "Парковий" відбулася Друга міжнародна конференція " Dialoge about justice - 2". На конференції обговорювалися питання кадрового дефіциту суддів, проблеми політичного тиску, який здійснюється на суд, зовнішній вплив, через присутність у громадських радах іноземців, а також відсутність чіткої стратегії реформування.