На Тернопільщині ще одна раптова смерть. Цього разу трагічна новина прийшла з Тернопільського національного медичного університету - у вічність пішов професор Володимир Кондратюк. Про це йдеться на офіційному сайті вузу.

Володимир Андрійович Кондратюк був ветераном університету. Він був завідувачем, професором кафедри загальної гігієни та екології, доктором медичних наук Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Колеги відзначили, що помер професор Кондратюк був прикладом працьовитості, щирості і мудрості.

Керівництво університету, а також викладацький склад висловили співчуття рідним і близьким вченого у зв'язку з його кончиною.

Нагадавши, Знай писав, що цей світ покину легендарний вчений Борис Патон. 22 серпня вченого провели в останню путь. Сотні українців прийшли вшанувати пам'ять Патона, на церемонії прощання перші особи держави. Відзначається, що в церемонії взяли участь глава держави Володимир Зеленський і його дружина, глава офісу президента Андрій Єрмак і перший президент України Леонід Кравчук. Крім офіційних осіб, попрощатися з вченим, який вже став легендою, прийшли його друзі, колеги, знайомі і просто небайдужі громадяни.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Показати ще

Також Знай повідомляв, що на Дніпрпопетровщині помер відомий вчений. 18 серпня, у віці 84 років зупинилося серце відомого українського вченого і викладача Євгена Давидовича Ющука. Роботу в університеті він розпочав у 1965 році з посади техніка автодела. Паралельно він навчався і отримував вищу освіту.

Нещодавно Знай передавав, що помер легендарний фольклорист і літературознавець Іван Сенько. Іван Михайлович Сенько (народився 26 травня 1937 року в селі Келечин Міжгірського району Закарпатської області) — український фольклорист, краєзнавець і літературознавець.