У Тернополі почали встановлювати кодові замки на вхідні двері під'їздів житлових будинків. Ці роботи виконує ПП»Східний масив". Зараз фахівці працюють над закриттям під'їздів будинку № 26 по вулиці Данила Галицького. Про це пише Липа.

Кодові замки стали найбільш популярними серед способів закриття вхідних дверей в під'їзди, так як тут не потрібен ключ. Раніше популярністю користувалися Домофони, але зараз їх вартість занадто висока, щоб мешканці могли придбати такий замок і пристрої для відкриття дверей з квартири.

Варто відзначити, що зараз в Україні в багатьох містах жителі багатоквартирних будинків йдуть з ЖЕКів і керуючих компаній в об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Ця форма управління житловим будинком дозволяє контролювати витрати коштів і виправляти поломки, ефективно співпрацювати зі службами міста, а також відремонтувати під'їзди і поставити замки на вхідні двері.

Нагадавши, Знай писав, що в Харкові до кінця року збираються відремонтувати до 2,5 тисяч під'їздів і 3 тисячі вхідних груп. Місцевий чиновник розповів, що місцева влада вже встигла виконати більше половини обсягу запланованої роботи. Ремонти в під'їздах і на вхідних групах виконані на 70%. До кінця 2020 року план з приведення цих об'єктів в порядок буде виконаний.

Також Знай повідомляв, що у Хмельницькому Стара п'ятиповерхівка розходиться по швах. Потріскані стіни та щілини в перекриттях: у Хмельницькому від будинку відколюється під'їзд. Будинок звели 51 рік тому. Жителі 5-поверхівки з жахом спостерігають, як руйнується їх під'їзд. Паперові мітки, які понаклеювала на тріщини минулорічна комісія, розірвалися, бо щілини розходилися. Ширина тріщин така, що можна заглянути в квартиру до сусідів.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі мешканці одного з будинків по вулиці Данила Галицького скаржаться, що будівля тихо, але впевнено руйнується. Вони звернулися за допомогою, так як бояться за свої життя.