В Україні продовжує зростати кількість заражених коронавірусом. Офіційна статистика за останні дні просто кричить про нові і нові антирекорди і про збільшення кількості тестів на наявність інфекції в організмі людей. Однак більшість українців відмовляються дотримуватися правил карантину або ж просто забувають про них.

Лікарі вирішили показати, що відбувається з легенями людини, яка підхопила COVID-19. В управлінні охорони здоров'я Тернопільської області опублікували дві фотографії, на яких зображені легені здорової людини і людини з коронавірусом в активній фазі.

Якщо хвороба прогресує, то це пов'язано з відповіддю імунної системи на інфекцію в організмі. Тому в організмі з'являються запалення, які можуть поширити на верхні і нижні дихальні шляхи і дихальну систему в цілому.

Лікарі пояснили, що на другому знімку видно, як легені покриваються «матовим склом» під час хвороби.

Нагадавши, Знай писав, що про специфіку коронавірусної інфекції та її відмінності від грипу, ГРВІ, застуди, а також астми та алергії розповіла заступник міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Також Знай повідомляв, що останнім часом на Львівщині стрімко зростає смертність від COVID-19. Так, в області за останню добу зафіксували 10 пацієнтів.

Нещодавно Знай передавав, що за добу (16.09) зафіксували 3584 нових випадків. Всього в Україні з початку епідемії видужали вже 73913 пацієнтів. За останню добу видужало 1589 осіб, 60 осіб померло.