Мер Тернополя Сергій Надал звинуватив міністра охорони здоров'я Максима Степанова в спробі тиску на ситуацію в Тернополі за допомогою пошуку нових випадків зараження коронавірусом. Зокрема, Надал заявив, що це робиться за допомогою центральної лабораторії, розташованої в обласному центрі. У ній раптом відклали біоматеріали хворих з області і досліджували тільки матеріали тернополян. Палка дискусія з цього приводу відбулася в ефірі "Свободи слова з Савіком Шустером".

Сергій Надал заявив, що раніше лабораторний центр проводив тестування рано, а з п'ятниці він взявся тільки за тестування тернополян і відклали матеріали жителів області. Також мер заявив, що в місті за неділю 13 Вересня статистика захворюваності зросла в три рази. Такий в перекіс в роботі лабораторного центру був зроблений за прямою вказівкою Степанова.

На думку Надала, центр штучно сповільнив тестування в області і збільшив роботу з матеріалами тернополян. Мета такої вказівки-показати різке зростання захворюваності в Тернополі і чинити тиск на мера і міську владу. Також Надал назвав метою такої вказівки-тримати місто в червоній карантинній зоні якомога довше.

Маніпуляції з тестами

Весь минулий тиждень жителі Тернопільської області скаржилися, що результати доводиться чекати 3-5 днів. В обласному лабораторному центрі пояснювали, що вони повинні рівномірно робити аналізи для кожного району та міста. Однак з п'ятниці ситуація змінилася. Центр почав активно працювати тільки з тестами жителів Тернополя.

В результаті такого тотального тестування станом на 13 вересня було виявлено 353 хворих по всій Тернопільській області. 159 позитивних тестів приписали Тернополю. При цьому в районах виявили нібито 3-24 випадків зараження. Максимальну кількість заражених виявили в Тернопільському районі-66 осіб.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

При цьому ще днем раніше виявили в Тернополі 65 випадків захворювання. Відповідно до тестів кількість хворих за добу збільшилася в три рази. Це нереальний показник.

Так центральна влада тисне на очільника Тернополя, які не побоявся виступити проти абсурдних вимог МОЗ закрити весь бізнес та навчальні заклади. Він також пояснив, що в Тернополі на сьогодні госпіталізовано 20 дітей. 10 з них привезли з області, а за останню добу лише 3 дітей захворіли. У навчальних закладах дотримуються всіх карантинних вимог. Тернопіль став єдиним містом у країні, де дітей до шкіл везе окремий шкільний транспорт. Тому мер не закриває школи та дитячі садки.

Нагадавши, Знай писав, що Надал пообіцяв допомогти вчителям, якщо їх оштрафують.

Також Знай повідомляв, що Тернопільська влада вирішила судитися з Кабміном через червону карантинну зону.

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі поліція склала протоколи на директорів шкіл та садочків.