У Тернополі поліція склала понад 30 протоколів за порушення карантину на педагогів – директорів шкіл та завідувачів дитячих садків. Вони продовжили вчити дітей під час дії Червоної карантинної зони, повідомляє ТСН.

Керівники навчальних закладів та дошкільних закладів відмовилися виконувати вимоги Кабміну щодо переходу шкіл на дистанційну освіту. Протоколи припускають, що директори і завідувачі повинні будуть заплатити в казну держави штрафи в розмірі 17 тисяч гривень. Поки повістки до суду ще нікому не приходили. Однак педагоги вже шукають адвокатів.

Міський голова Сергій Надал нещодавно говорив про те, що мерія не залишить вчителів один на один з проблемою і надасть підтримку, надасть юристів, які проконсультують. Також мер Тернополя заявив, що ніхто з них не заплатить штрафи. Однак він не сказав, звідки доведеться брати гроші тим, хто програє суд.

Є ще й третя сторона-батьки, які категорично проти того, щоб школи закривали на карантин.

Крім того, правоохоронці пояснили свою точку зору. Вони розповіли, що крім штрафів є ще й кримінальна відповідальність за поширення інфекції. Керівник Тернопільської поліції Олександр Богомол розповів, що кримінальні справи будуть відкриватися, якщо будуть виявлені ознаки порушень, обумовлені в статті 325 Кримінального кодексу України. Він також заявив, що якщо в школі будуть хворіти діти, а їхні батьки будуть здорові при цьому, то джерелом захворювання будуть школа.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що українка Вікторія Лях втратила люблячого чоловіка на відпочинку в Туреччині, а її дочка теж підхопила COVID-19. Він підхопив коронавірус.

Також Знай повідомляв, що МОЗ може прийняти рішення у разі, якщо ситуація з епідемією коронавірусною інфекцією не зміниться, ввести режим "червоної зони" для всієї країни.

Нещодавно Знай передавав, що головний лікар Сокальської центральної районної лікарні захворів на коронавірус.