У Тернополі вирішили піти проти постанов Кабміну і не закривати бізнес під час жорсткого карантину. Місто з понеділка 7 вересня потрапило в «червону зону» і мер відмовився виконувати частину обмежень. Зокрема, він не став закривати школи і дитячі садки.

У понеділок 7 вересня в Тернополі пройшла зустріч мера Сергія Надала з підприємцями. Зустріч проходила онлайн, так як сам Надал також хворий і знаходиться вдома. Бізнесмени відзначили, що якщо їх бізнес закриють, то наймані співробітники втратять роботу, а бюджет – надходження у вигляді податків. Також підприємці зазначили, що їм доведеться закрити бізнес через його нерентабельність.

«Київ знову хоче відправити нас, як мінімум, на двотижневий карантин, абсолютно не займається нашою долею. У березні уряд пообіцяв відшкодування для підприємців, проте тих грошей ми так і не дочекалися. Ситуація повторюється. Але нас вже не обдуриш» ,- заявили підприємці під час наради.

У свою чергу Надал запевнив, що мерія захищатиме підприємців та їхній бізнес. Він розповів, що поліція не має права закривати вжиття, а лише складати протоколи, тому підприємцям надаватимуться послуги юристів. Також мер Тернополя попросив дотримуватися вимог МОЗ у громадських місцях-магазинах та ресторанах.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також Надал розповів, що знищення бізнесу – це знищення економіки Тернополя і країни в цілому. Тому місцева влада повністю на боці підприємців. Надал розповів, що мерія подала позов проти Кабміну про неконституційність заборони на ведення підприємницької діяльності. Мер Тернополя зазначив, що ніхто не має права забирати право на працю у громадян України.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 143 030 випадків зараження. За добу зафіксували 2 551 нових випадків.

Також Знай повідомляв, що українська телеведуча "1+1" Неля Шовкопляс у своєму акаунті facebook поділилася інформацією про те, що вона заразилася COVID-19.

Нещодавно Знай передавав, що в Туреччині посилюють заходи по боротьбі з коронавірусом через спалах захворюваності COVID-19.