На Тернопільщині 1 вересня до школи пішла донька загиблого військового Миколи Руснака Софія. Її прийшов проводжати в 1 клас побратим її батька Дмитро Мерзлікін. Про це пише Терен.

1 вересня в школі І-ІІІ ступенів у селі Клювинці пройшла урочиста лінійка, на якій в 1 клас проводили доньку загиблого в зоні АТО/ООС Миколи Руснака. Її супроводжував начальник мобілізованого відділу Тернопільського обласного військового комісаріату Дмитро Мерзлікін. Він воював пліч-о-пліч з її загиблим батьком.

Крім того, в урочистостях до Дня знань взяли участь заступник військового комісира Гусятинського районного військового комісаріату Мирослав Лозовський, голова райдержадміністрації Надія Галябарда, голова Хоростівської ОТГ Степан Гладун та в.о. старости с. Клювинці Марія Музика.

Нагадавши, Знай писав, що в Тернопільській області є райони і міста, що опинилися в червоній карантинній зоні. Там люди вийшли на протести з вимогою відкрити школи і зняти деякі обмеження. Однак місцева влада заявила, що закриття шкіл на карантин – вимога Кабміну і через 2 тижні ситуація може змінитися.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Також Знай повідомляв, що в Черкасах розгорівся скандал через те, що в однієї з мам не знайшлося грошей на нову шафку в клас, де навчається її дочка. Виявилося, що батьки збирали по 620 гривень на нові меблі для першокласників, а мама цієї дівчинки відмовилася здавати, так як не має роботи і живе лише на допомогу.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині вчителів змусять ходити в щитках замість масок. Таке рішення виніс Кабмін. При цьому дітям дозволили знаходиться в класі без масок.